Rainbow Currency Foundation, Unicorn Network, SafeZone, CryptoCoinStreet, i 2Pay4You zajedničko saopštenje vebinar
21. juni 2018.
Predstavljen od: Cate Kozikowski i Dan Settgast


Ovaj vebinar je vlasništvo Rainbow Currency Foundation, Unicorn Network, Inc., SafeZone, Inc. i ne može se snimati i zatim distribuirati javnosti. Svaka transkripcija/prevod ako su rađeni uživo uz pomoć "Power of WE" nisu zvanični. Molimo sačekajte zvaničnu rekapitulaciju na engleskom i prevode za sve detalje predstavljene tokom bilo kog vebinara.

Odricanje od odgovornosti: Uvek ste lično odgovorni za svoje radnje; ništa sadržano u ovom ili bilo kom vebinaru ne treba smatrati kao savet iz bilo kog razloga. Ophodite se sa dužnom pažnjom i razgovarajte sa vlastitim stručnjacima pre donošenja bilo kakvih odluka, poput onih koji se odnose na zdravlje, finansije, poreze i biznis, da imenujemo nekoliko.

 

Teme ove rekapitulacije:

1. Rainbow Currency ažuriranja

 

Cate:

Dobrodošli svi! Hvala vam svima na vašem današnjem prisustvu. Imamo dosta informacija koje ćemo danas podeliti sa vama; puno sjajnih vesti o stvarima na kojima smo već dugo radili u kombinovanom naporu u mnogim timovima, i veoma smo ponosni i zadovoljstvo nam je podeliti ove informacije sa svima ovde danas.

Pa, hajde da krenemo. Imamo pripremljen slajd šou da ga podelimo sa vama…

 

Dan:

Zdravo svima! Neki od vas su možda videli da postoji zajedničko javno saopštenje o veoma, veoma važnim promenama u vezi sa Rainbow Currency; ne samo promene već i velika unapređenja. Kada smo najavili ovaj vebinar, nismo znali da će se to dogoditi danas, pa smo zato najavili razne teme; ali sada, kada smo već objavili ovo zajedničko javno saopštenje, a timovi su završili sve potrebne promene, ovaj vebinar će biti isključivo o ovom zajedničkom javnom saopštenju. Proćićemo korak po korak, a sutra (22. juna) imamo još jedan vebinar za sve ostale teme koje su važne. Naravno, ovo zajedničko javno saopštenje je danas najžešća tema, definitivno.

Dakle, počnimo sa prikazivanjem slajdova.

 

Cate:

Hvala Dan!

Ok, sada, kao što možete videti ovde, imamo javno zajedničko saopštenje i to između Rainbow Currency Foundation (RCF), Unicorn Network, 2Pay4You (2P4Y), CryptoCoinStreet (CCS), i SafeZone (SZ).  

 

 

 

 

Rainbow Currency, poznata i kao Twinkle (TWNKL), kreirana je od strane više od 3.200 suosnivača iz 157 različitih zemalja. Napravljena je u cilju da se na globalnom nivou koristi kao siguran i jednostavan oblik plaćanja u preduzećima koja učestvuju. Kombinujući prednosti tehnologije blokčejna sa prednostima SafeZone, Rainbow Currency ima potencijal da postane novi "svakodnevni novac" (‘everyday money’) širom sveta.

Rainbow Currency Foundation je neprofitna fondacija i sastoji se od sedam članova odbora sa sedam različitih (pod) kontinenata, koji su demokratski izabrani od strane vlasnka valute. Fondacija globalno predstavlja Rainbow Currency i u stalnom je kontaktu sa vladama i vlastima u vezi sa prihvatanjem i poreskim tretmanom transakcija.

A sada, da bi podelili još neke informacije u ime RCF, želim predati reč Danu, koji će vam dati više detalja o tome.

 

Dan:

Dakle, važno je da shvatite da ovo značajno javno saopštenje je od RCF, koju predstavlja David Phillips, predsednik RCF. Ja ću vam to pročitati, a potom ćemo imati izjavu od Cate kao CEO (glavni izvršni direktor) Unicorn Network-a, a potom i izjave od mene (kao CEO SafeZone), što je sve deo zajedničkog javnog saopštenja. Zatim ćemo imati kratku izjavu i opis CCS i 2Pay4You takođe.

 

 

 

 

Dakle, ovde je poruka od Davida, predsednika RCF:

Od izlaska TWNKL u javnost, stalno smo analizirali tržište, a posebno trgovinu kriptovaluta. Došli smo do zaključka da je tržište veoma nestabilno i lako se može manipulisati. Uz to, anonimnost blokčejna omogućava hakerima i prevarantima da igraju svoje prljave igre. Povrh toga, većina menjačnica ne dele nikakve informacije o vlasnicima, lokaciji i, što je najvažnije, o njihovom legalnom statusu.

Za vlasnike naše valute ovo znači nedostatak opcija za trgovinu TWNKL po fer cenama, a u najgorem slučaju, gubitak vredne valute zbog phishinga, hakovanja, prevare i zatvaranja menjačnica. Tako smo odlučili da zaštitimo Rainbow Currency i da ojačamo svakodnevnu vrednost našeg Twinkle.

Da bi ovo uradili, danas su najavljene 3 hitne akcije:

 

 

 

 

Akcija #1: TWNKL će biti povučen sa svih menjačnica osim CryptoCoinStreet (CCS). Od sada je CCS jedina zvanična menjačnica preporučena od Rainbow Currency Foundation.

Akcija #2: Minimalna trgovinska vrednost 1 TWNKL je fiksirana na US$0.01 i (sa trenutnom vrednošću BTC to znači oko 150 Satoshi) BTC0.00000150. Minimalna vrednost za TWNKL/BTC se može povremeno prilagođavati.

Akcija #3: Biće uspostavljena direktna veza između SafeZone i CCS. Stoga, svaki član može učestvovati u aktivnostima trgovanja bez stavljanja bilo kog TWNKL u rizik na javni blokčejn.

O ovim akcijama ćemo pričati malo detaljnije, nakon što budemo prošli čitavo javno saopštenje. Ovde je sledeći deo, što je izjava od Cate:

 

 

 

 

Cate:

Od 2011. trudimo se da omogućimo savršeno internet iskustvo za naše članove - maksimalnu privatnost, maksimalnu sigurnost i visoko kvalitetan sadržaj. Nažalost, došli smo do saznanja da trenutno tržište kriptovaluta nije sigurno: hakirani novčanici, pokušaji phishinga i lažne menjačnice onemogućavaju nam da se držimo naših visokih sigurnosnih standarda.

Mi veoma pozdravljamo odluku da se ograniči broj menjačnica na samo jednog pouzdanog partnera, kao i da uspostavimo direktnu vezu između SafeZone i menjačnice. Sada naši članovi mogu čak i da trguju sa TWNKL bez izlaganja rizicima na javnom blokčejnu, a u isto vreme za nove članove i poslovne partnere proces kupovine njihovog prvog TWNKL je mnogo lakši i udobniji.

 

Dan:

Da, dakle izjava od Cate je bila za Unicorn Network, a moja je zvanična izjava za SafeZone, Inc.

Dakle, idemo:

 

 

 

 

SafeZone je sve u vezi privatnosti i sajber bezbednosti. Dok smo razvijali projekat, shvatili smo da je nemoguće izvršiti plaćanja ili transfere sa maksimalnom privatnošću i maksimalnom sigurnošću. Blokčejn tehnologija je otvorila novi put za nas, ali globalna valuta bi trebala biti nezavisna. Stoga smo predložili našim članovima formiranje samostalne, neprofitne, globalne valute, i rođena je Rainbow Currency.

Današnji korak je presudan za sve postojeće TWNKL vlasnike, kao i za budući razvoj naše SafeZone. Stabilnost cena plus udoban način trgovine sa Rainbow Currency čine pridruživanje u SafeZone i prihvatanje Twinkle lakim za male i srednje biznise svuda u svetu.

A poslednji deo zajedničkog javnog saopštenja je u vezi CCS i 2Pay4You.

 

Cate:

 

 

 

 

CryptoCoinStreet je menjačnica u kojoj svi koji trguju moraju proći kroz proces identifikacije. Povrh toga, jedinstvene sigurnosne funkcije čine CCS veoma neprivlačnom za hakere i prevarante. Sve fiat valutne transakcije do i iz CCS-a obrađuje 2Pay4You, vodeći provajder za globalna rešenja plaćanja, ovlaštena od strane Češke nacionalne banke za pružanje usluga plaćanja prema Pravilima o platnim uslugama 2009.

Dakle ovo je stvarno fantastično. Zaista smo srećni i ponosni što smo u ovoj fazi razvoja čitave stvari: Rainbow Currency, Unicorn Network, SafeZone, i naravno za naše partnerstvo sa 2Pay4You i CryptoCoinStreet (CCS). 

 

Dan:

Govoreći o 2Pay4You i CryptoCoinStreet… CCS je jedina menjačnica gde:

1. Mi znamo ljude iza toga, gde mi znamo gde se oni nalaze, i gde znamo da je sve u rukama pouzdanih ljudi. 

2. Složili su se da koriste naš PerNum, kao recimo interni broj računa za transfer između SafeZone i menjačnice. To znači da ćete moći da dodate svoj PerNum na CCS, a nakon što to učinite, moći ćete da pošaljete Twinkle sa kojima biste možda želeli da trgujete, direktno preko PernumPay-a od SafeZone do CCS. Dakle, nema više potrebe za prebacivanjem TWNKL u blokčejn, pa onda odatle na CCS.

I naravno, isto važi i obrnuto. Iz CCS možete prenositi Twinkle direktno u vaš privatni PERNUM novčanik unutar SafeZone (bez potrebe da se ide preko javnog blokčejna).

A evo jos jedna stvar, koja je vrlo presudna. Zahvaljujući partnerstvu CCS i 2Pay4You, kada prodajete Twinkle za, recimo USD, moći ćete da razmenite USD u nekoliko drugih valuta sa licenciranim partnerom 2Pay4You i možete direktno poslatiti ova sredstva na vaš bankovni račun; i 2Pay4You je rekao da će dodati još neke opcije za isplatu, što je u toku. Dakle, sada imate mogućnost da novac pošaljete na vaš bankovni račun.

Kada samo pomislite o onome što se dogodilo u poslednjih 6-8 nedelja... znamo da kao Unicorn Network i SafeZone smo vam rekli da zadržite sve svoje Twinkle u SafeZone, ali naravno moramo vam ponuditi način za prenos i trgovinu Twinkle u blokčejnu. Tako smo vam objasnili kako da kreirate MEW (My Ether Wallet) i naravno, mi i RCF smo vam predstavili SouthXchange i Octaex, pored CryptoCoinStreet-a. Samo u poslednjih 8 nedelja (i mislim da vam Cate može dati nešto više detalja o tome), sva tri (MEW, SouthXchange i Octaex) su imala masovne incidente. Cate, molim te, reci nam više o tome.

 

Cate:

Apsolutno. Počnimo prvo sa razumevanjem da kada je Rainbow Currency pokrenuta na platformama za javno trgovanje, prvi je bio CryptoCoinStreet. I to je bio zahtev vlasnika valute koji je ohrabrio RCF da traži dodatne menjačnice. Zato što je u to vreme, postojalo razmišljanje o tome da na što je više menjačnica Rainbow Currency na raspolaganju utoliko lakše bi bilo stvoriti potražnju za Twinkle. Međutim, kao što smo videli u poslednjih 6 meseci, to se nije dogodilo.

Počećemo sa SouthXchange jer je ona prva koja je ušla na listu pored CryptoCoinStreet. Iako postoji dobar volumen u poređenju sa ostalim koinima na SouthXchange, činjenica je da postoji veliki broj izazova koji su se desili, a najistaknutiji koji je i izazvao RCF da donese preporuku jeste da su neki novčanici iz SouthXchange hakovani. Zvanična priča je bila da oni koji su hakovani nisu imali aktiviranu 2-faktorsku autentifikaciju, što znači da nisu imali svoje račune dovoljno obezbeđene. Međutim, kada su se ove vesti raširile, na SouthXchange čatu bilo je nekoliko ljudi koji su govorili da su bili pogođeni tim hakovanjem iako su imali 2-faktorsku autentifikaciju. Dakle, kome verovati; kako možete znati koja je priča istinita? Dakle, kako bi se zaštitili vlasnici valute, jer RCF nije mogao utvrditi stvarne činjenice iza toga, dali su predlog da ako ljudi žele da trguju, da oni mogu koristiti Octaex.

Sada, deo ovoga je naravno bilo razmišljanje o ljudima koji su prodavali Twinkle, jer je u to doba Octaex izgledao kao vrlo obećavajuća menjačnica. Twinkle je odnedavno ušao na njigovu listu, a cena po Twinkle u poređenju sa USD ili BTC je bila mnogo veća nego bilo gde drugde. Tako, kao osoba koja prodaje Twinkle, bolje je bilo da ih prodate na platformi na kojoj biste mogli dobiti veću vrednost. Dakle, to je bio deo razmišljanja RCF iza njihove odluke da se preporuči Octaex za trgovinu.

Naravno, na SouthXchange je bilo više kupaca na tržištu. Kakogod, RCF se prvenstveno brine o stvarnim imaocima Twinkle; tako da kao imalac valute, ako želite da trgujete svojim Twinkle, želite da dobijete najviše vrednosti za te Twinkle. To su bili razlozi zbog kojih je ta odluka doneta u to vrijeme.

Nažalost, Octaex u poslednjih nekoliko nedelja izgleda da je nestao. Celokupna situacija je trenutno nejasna. RCF je pratio situaciju i trudio se da kontaktira menjačnicu i dobije više informacija, ali nažalost čini se da je Octaex menadžment nestao. Mi ne znamo da li imaju neke tehničke izazove, ili možda neke druge izazove... u ovom trenutku situacija je nejasna.

Nažalost, ovo su rizici kada trgujete na javnom blokčejnu i na ovim menjačnicama. I to nije samo na ovim malim menjačnicama; čak i pre neki dan sam pročitao neke vesti o velikoj menjačnici koja je takođe bila hakovana, i tokeni od 31 milion dolara su bili ukradeni. Dakle, ovi izazovi se ne dešavaju samo na malim menjačnicama; oni se dešavaju svuda, i veoma je teško da zaštite sebe ili čak preduhitrite to; zaista je stvar sreće u nekim slučajevima da li ste pogođeni ili ne.

Ovo je deo razloga zašto mi je, kao glavnom izvršnom direktoru Unicorn Network-a drago, da smo danas ovde da podelimo ove informacije sa vama, o ovom partnerstvu između Fondacije Rainbow Currency, Unicorn Network-a, 2Pay4You, CryptoCoinStreet, i SafeZone, da pružimo rešenja za ove izazove koje smo videli. Rainbow Currency, sama po sebi, stvorena je da pruži rešenja izazovima; i Unicorn Network i svi projekti koje radimo su dizajnirani da pruže rešenja za izazove za koje saznamo u svetu, i u poslovanju, i kao potrošači, generalno govoreći.

Znači, vrlo je nepovoljno što se tiče svega što se desilo sa ove 3 menjačnice. Ono što se desilo sa MEW bio je drugačiji problem. MEW koristi Amazon cloud, a neko je bio hakovan unutar Amazon cloud-a, pa je to uticalo na MEW. Dakle, ovo nije bilo ništa što bi MEW mogla sprečiti (osim možda da ne koristi Amazon), ali to je nešto što je zapravo pogodilo veliku kompaniju kao što je Amazon. Kao što vidite, bez obzira na sve, izazovi se mogu javiti bilo gde. Dobra stvar kod MEW je da je to bila privremena situacija, i bilo je ljudi koji su bili pogođeni, međutim Amazon je uspeo da se o ovom upadu pobrine u roku od nekoliko sati, tako da je popravljena šteta koja je u to vreme učinjena.                     

 

Dan:

Međutim, oni su time izgubili šestocifreni ili sedmocifreni iznos u Ether, a napad na MEW je bio klasičan phishing. Na SouthXchange je to bilo klasično hakovanje, i sad u Octaex-u očigledno ne znamo, ali izgleda da bi to mogla biti prevara.

Kao što je Cate rekla, RCF je činila pokušaje da dođe do nekog iz Octaex-a, a jedina dobra vest koju imamo je da su TWNKL još uvek u Octaex-ovom novčaniku. I naravno, ti TWNKL tamo, pripadaju nekim našim članovima koji su ih deponovali na Octaex. I sada je ovo interesantna stvar: tako da sada s koracima koje trenutno preduzimamo da imamo samo jednu menjačnicu u koju bi ulaz bio preko SafeZone, odmah bismo bili svesni kada bi neko pokušao preneti Twinkle na CryptoCoinStreet, i mi bismo znali ko je to. Jer na CCS, je potrebno da se identifikujete da bi mogli trgovati na njoj. Dakle, upravo to je nivo sigurnosti koji želimo i treba nam u interesu svih članova.

Naravno, neki bi mogli reći da žele da trguju na različitim menjačnicama, ali verujte mi da bi to možda i bili momci koje ne želimo imati u našoj mreži i našem sistemu.    

I još jedna stvar: RCF je tražio da sazna od inicijatora SouthXchange i Octaex-a, ko su oni, da li su regulisani i licencirani, a ti momci su odbili da daju te informacije. Za CCS mogu vam reći da smo lično sreli inicijatore (oni su bili u Las Vegasu), tako da znamo ko su oni, znamo da su pouzdani i kombinacija CCS i partnerstvo sa 2Pay4You je vrlo jako. To olakšava ljudima da kupuju Twinkle, i na to treba da se fokusiramo, jer to stvara potražnju. Sada imamo stabilnu vrednost, sa fiksnom minimalnom vrednošću od US$0,01Naravno, vrednost može ići do neba jer smo svi mi vrlo zainteresovani za to. Ali barem imamo minimalnu vrednost sada, a to poslovnim subjektima pruža bezbednost i sigurnost koja im je potrebna, osećaj da mogu da kažu da će prihvatiti Twinkle, jer u vrednosti od 1 cent barem nemaju rizik od gubitka vrednosti, kao što je to kod svih drugih kriptovaluta.

Vi znate šta se desilo. Bitcoin je izgubio više od 65% vrednosti od decembra 2017. Isto kao i većina drugih kriptovaluta. Znam neke kriptovalute koje mogu da vas upute u neku online prodavnicu gde možete kupiti neku robu i usluge sa njihovim koinom, ali kada proverite ove veb stranice, uvek je isto: kurs koji oni nude je mnogo, mnogo niži od onog po kom se ovi koini trguju na menjačnicama.

Mi nemamo ništa protiv momaka iz SouthXchange menadžmenta, oni mogu biti najbolji i najiskreniji ljudi na svetu, ali ne znamo da se sutra isto neće desiti sa njima kao što se desilo sa Octaex-om. Ne znamo da li se ovo hakovanje što se već jednom dogodilo, neće ponovo desiti. Ne znamo da li će neki novi phishing napad, sledeći put biti još uspešniji. I zato smo zadovoljni zbog ovih odluka koje su donete i saopštene danas.

Dakle, hajde da se vratimo nazad na one 3 akcije koje smo ranije pomenuli i pričamo malo o njima, da znate šta se događa.

 

Akcija #1: TWNKL će biti povučen sa svih menjačnica osim CryptoCoinStreet (CCS). Od sada je CCS jedina zvanična menjačnica preporučena od Rainbow Currency Foundation.

Šta to znači za SouthXchange? Oni će dobiti zvanično pismo od RCF (već je poslato) da RCF povlači Rainbow Currency iz SouthXchange. Obično je potrebno 3-4 nedelje; tako da će oni to najaviti, a potom možda oko 15. ili 22. jula (videćemo, to nije nešto što se može dati tačan datum za sada, tako da su datumi ovde korišćeni samo kao primer)... oni će objaviti da će Twinkle biti povučen iz SouthXchange, tražeći od članova da prebace Twinkle odatle. Upravo sada ako odete na menjačnicu, videćete najavu da će CRU biti uklonjen sa liste 8. jula, tražeći od članova da povuku svoje koine do tada.

Dakle, slična poruka će biti prikazana za određeno vreme i za Twinkle, a onda će Twinkle biti uklonjen iz SouthXchange. Naravno, do tada, na SouthXchange bi mogle biti niže cene za Twinkle nego na CCS. Ali nije bitno, jer je CCS jedina zvanična menjačnica za Rainbow Currency.

I u slučaju da se pitate da li im je dozvoljeno da to učine, dozvolite mi da vam kažem "Da, jeste". Zadatak RCF je zaštita Rainbow valute i oni upravo to rade. Pošto su nam poslednje nedelje jasno pokazale da blokčejnovi, javni novčanici, menjačnice... ljudi, to je sve divlji, divlji zapad. I mi ne želimo to, nikada to nismo želeli, zato svi mi zajedno radimo ono što možemo da vas zaštitimo.

I, za ForkDelta, ako to dobro shvatim, ovo je neka vrsta automatskog sistema ili tržišta, a ne prava menjačnica, pa ćemo saznati da li je moguće da povlačenje zatražimo i tamo. Vi to jednostavno možete uporediti sa menjačnicama zvaničnih valuta, na primer u turističkim područjima. U mnogim zemljama imate zvanične menjačnice ali uvek možete naći nekoga na ulici da vam tvrdi kako vam on može dati bolju cenu. Dakle, to je rizik ako koristite tu uslugu, a ponekad može biti i nezakonito. Nikad se ne zna! Pošto će tržište menjačnica, online i offline biti vrlo regulisano. I mi već znamo da smo na sigurnoj strani sa CCS. 

Dakle to je ono što se dešava. Možda ćete videti da se Twinkle trguje na drugim berzama za još nekoliko nedelja. I gledajući u budućnost, možda će biti za 3, 6 ili 12 meseci od sada, 2 godine, ili kad god, mi ćemo ponuditi druge sigurne provajdere za menjačke usluge. Dakle, ovo nije korak unazad, ovo je korak napred u SafeZone za sve naše sadašnje vlasnike valute, kao i za sve buduće članove i poslovne partnere.

Ne želimo više da ih silimo da otvaraju My Ether Wallet, da idu na spoljne menjačnice kako bi kupili neke Twinkle, i zato sve to radimo. U budućnosti, naravno, RCF je otvoren i za druge menjačnice, ali za sada smo definitivno naučili lekciju... stvarno je vruće tamo napolju, pa ostanimo unutar SafeZone.

 

Akcija #2: Minimalna trgovinska vrednost 1 TWNKL je fiksirana na US$0,01 i BTC0,00000150. Minimalna vrednost za TWNKL/BTC se može povremeno prilagođavati.

Dakle, zašto je ovo važno? Znam da je bilo mnogo diskusija da li je to manipulacija tržištem, ili šta već.

Uspostavljanje minimalne vrednosti za valutu i to od strane zvaničnog predstavnika te valute, što je u našem slučaju RCF, nije manipulacija. To je samo korak za zaštitu valute i za zaštitu vlasnika valute.

U našem slučaju, u okviru SafeZone, kako bi sve više i više preduzeća prihvatilo Twinkle kao službeni način plaćanja, apsolutno je ključno da imamo fiksnu minimalnu vrednost. To je potrebna sigurnost za preduzeća da mogu reći da prihvataju Twinkle kao način plaćanja. Naročito ako im kažemo da to gledaju kao deo svog budžeta za marketing, i garantujemo im da će u okviru SafeZone moći da kupe Marketinške instrumente bar po istom kursu za Twinkle. I onda je biznisima jednostavno da se odluče. Verujte mi, razgovarao sam sa mnogim preduzetnicima, i to je bila najtraženija stvar. Sada to imamo! To je apsolutno fantastično.

Šta se dešava iznad 1 centa? Ne postoji automatsko povećanje vrednosti kada se trgovina obavi, kao što smo to imali na početku. Iznad 1 centa, sada imamo slobodno tržište. Zvanično, u USD trgovanju imamo 3 cifre, pa će sledeći korak iznad 1 centa biti 1,1 centa, onda 1,2 centa, zatim 1,3 centa itd.

Dakle, oni od vas koji žele da prodaju Twinkle, još jednom, to je 100% do vas. Ako želite ponuditi Twinkle po 1 centu, uradite to. Ako želite ponuditi Twinkles po višoj ceni, uradite to. Naravno, TWNKL ponuđen po nižoj ceni će se prvi prodati.

E sad, u ovome je stvar. I to je stvarno tako lako. Ako niko ne bi prodavao po 1 centu, ali po višoj ceni (što god da je to), onda bi neko ko bi želeo kupiti Twinkle morao platiti tu cenu. I još jedna stvar koju smo naučili u poslednjih 5-6 meseci. A to je da, samo po sebi trgovanje i biti na listama na menjačnicama, ne stvara nikakvu potražnju i ne stvara nikakav obim trgovanja. Kako mi to znamo? Da, videli smo neki obim trgovanja na menjačnicama do sada, pogotovo u poslednjih 6 nedelja smo videli i do US$100.000 obim trgovanja, ali znate šta? Daleko više od 90% ovog obima trgovanja je iz naše ’’fight-the-dumpsters’’ kampanje (borba protiv dumpstera), gde smo sistematski kupovali jeftine Twinkle. Kupovali smo 10, 30, 40, 50 miliona Twinkle, a onda smo čekali da dumpsteri ponovo popune narudžbine za Twinkle, a potom bi kupili sledeću seriju.          Tako smo vratili ukupno više od 300 miliona TWNKL nazad u SafeZone, a iz ruku ljudi koji su bili spremni da ih prodaju po onim niskim cenama. Osim ovih transakcija, bukvalno nije bilo obima trgovanja na takozvanom slobodnom tržištu. I ako samo jednom odete da pročitate diskusiju u onom malom čat prozorčiću na SouthXchange, otkrićete da to zaista nije mesto na kome želite da trgujete i držite svoju ozbiljnu i vrednu valutu. Zato što je to mesto puno ljudi koji ’’pumpaju i ispumpavaju’’ (pump-and-dump) koine samo iz zabave (i šire pogrešne informacije). Svakog dana preporučuju koin ili 2, 3 ili 5, a zatim sprovode u delo svoju pump-and-dump šemu.

Ljudi, to nije mesto za nas. Mi imamo misiju. Mi hoćemo da Rainbow Currency i Twinkle učinimo da budu novi globalni svakodnevni novac. I postigli smo toliko toga do sada.

Prilično sam siguran da ste čuli za to; imamo zvanično pismo koje potvrđuje da u okviru Evropske unije, ako se obe strane slože o prodaji, kada se prodavac i kupac slažu da prihvate Twinkle, Twinkle se zvanično tretira isto kao što se tretira Euro, kao valuta. Momci, ovo je ogromno!

Rainbow Currency je prva valuta u Evropi a ako govorimo o celom svetu, to je prva valuta pored Bitcoin-a, gde je kompletna kupoprodaja nekretnine od A do Z u celosti odrađena u kriptovaluti, u Rainbow Currency. Momci, mi smo bili prvi! To se dogodilo u Nemačkoj, to nije bilo nikakva unutrašnja transakcija među članovima - NE, zvanično smo kupili apartman od profesionalne kompanije za promet nekretnina. Objasnili smo im potencijalnu snagu Rainbow valute, a oni su rekli "OK, pokušaćemo". Pa, to je bio lep pokušaj sa stanom vrednosti oko 50.000 dolara. Tako da su oni dobili 21 milion Twinkle. Sada sa 1 centom po Twinkle, to je 210.000 USD, što je oko 180.000 Evra. Dakle, sjajan dogovor za njih! I oni ne žele prodati svoje TWNKL, oni ih žele zadržati.

Ono što treba da vidite je da smo već započeli ono što je potrebno da Rainbow Currency globalno bude novi svakodnevni novac. Potrebno je samo vremena i potrebna je fiksna minimalna vrednost koja bi dala neku vrstu sigurnosne mreže našim poslovnim partnerima.

Sada, naravno, sledeći korak je bio automatski, da smo ponudili osobu koja bi iznajmila ovaj apartman, ponudili smo im da im plaća najam u Twinkle (i oni su prihvatili). Naravno da je to samo jedna osoba, međutim sada, ako razgovarate sa agentom za nekretnine, možete mu reći: "Hej, ti nisi prvi, već postoji neko drugi ko to radi". Dakle, za tog tipa, u Nemačkoj, koji živi u ovom stanu, Twinkle je već neka vrsta njegovog svakodnevnog novca, jer jednom mesečno plaća svoju stanarinu u TWNKL.

I to nas dovodi do naše sledeće važne teme. Ako želimo da kreiramo potražnju, a to funkcioniše ne kroz listing na menjačnicama, već funkcioniše kroz kreiranje više i više i više situacija u kojima je pogodno za ljude da plaćaju sa Twinkle umesto USD ili Euro ili bilo kojoj drugoj fiat valuti.

I započeli smo taj proces i stići ćemo tamo. Tako da sada imamo 1 osobu koja plaća zakupninu u Twinkle. Umesto 1 osobe zamislite 1 milion i zamislite prosečan zakup od 500 USD. Pa 1 milion x 500 = 500.000.000; to znači automatski svakog meseca, mi bi imali potražnju od US$500.000.000 vrednosti u Twinkle!

Pošto je broj raspoloživih Twinkle ograničen, i trenutno 100 milijardi TWNKL po 1 cent je US$1.000.000.000 obima sa kojom se može plaćati u Twinkle, a onda bi ih ljudi trebali kupiti ili otkupiti ili trgovati njima kako bi mogli ponovo da plaćaju sa njim. Samo milijardu. Pa tako, kako budemo uspostavljali Twinkle korak po korak u sve više i više situacija, to znači da će postojati samo jedan način da bi se sve ove transakcije obradile, a to je da vrednost Twinkle raste. Ako bi vrednost Twinkle iznosila US$1 umesto 1 centa, već bi imali 100 milijardi dolara obima kojim se može trgovati.

Ali nakon svih ovih transakcija, prodaja, usluga, plaćanja za najam, plaćanja komunalnih usluga, štogod već... nakon što 1 milijarda ili 100 milijardi dolara u količini budu potrošeni, vi ćete trebati da kupite više Twinkle na tržištu. Mogli bi tada videti, o vau, cena je porasla. Dakle šta radite? Kupujete što više Twinkle možete i čuvate ih da plaćate stvari kasnije kada vrednost poraste. To je snaga za sve ljude koji poseduju Twinkle sada i od ICO - to je moć. Dakle, vi vidite da se ništa nije promenilo u odnosu na ono što smo podelili sa vama na početku - vizija je ista.

Šta se dogodilo na takozvanom slobodnom tržištu, pa, to nije bilo zabavno i sigurno smo naučili iz toga. I kada smo razgovarali sa pravim stručnjacima, svi su potvrdili da je ovo najbolji korak koji bi RCF mogao da uradi, ovo što je najavljeno danas. Drago mi je što je RCF shvatio važnost i bili su vrlo, vrlo brzi u odlučivanju i pravljenju potrebnih prilagođavanja. Zato kažem HVALA Rainbow Currency Foundation za ovo.

 

Cate:

Hvala Dan, dobro rečeno! I sigurno, ispred Unicorn Network-a, želim da se pridružim ovim rečima zahvalnosti RCF, takođe. Zato što zaista, oni odrađuju fantastično svoj posao. Oni imaju na svojim plećima ogroman posao, međutim oni rešavaju probleme korak po korak, komad po komad; zato što su i oni vlasnici valute takođe! SVI MI kao vlasnici valute, MI smo ih izabrali! Mi smo birali ko će biti u Upravnom odboru RCF. Tako da, samo po sebi to je zaista moćno. Vi znate da ljudi koji su u RCF Upravnom odboru, oni su i sami vlasnici valute, oni žele najbolje za RC zato što su i oni takođe vlasnici valute!

Dakle, govorimo o Akciji #3.

Akcija #3: Biće uspostavljena direktna veza između SafeZone i CCS. Stoga, svaki član može učestvovati u aktivnostima trgovanja bez stavljanja bilo kakvog TWNKL u rizik na javni blokčejn.

Sada ovo je zaista, zaista moćno. Jer kao što je Dan spomenuo, kriptovalute, menjačnice, bavljenje blokčejnom i svi ovi tehnički detalji su novi za većinu ljudi. Da, postoje i oni koji su upoznati sa tim stvarima, ali čak su se i neki od njih tek nedavno zainteresovali ili tačno u vreme kada je Twinkle pušten ili neposredno pre toga, tako da je naše iskustvo kao kolektivne celine ograničeno do nekog stepena. Dakle, ovo rešenje, direktna povezanost između SafeZone i CCS, pomaže da se članovima svih iskustava omogući da lakše i udobnije trguju kad god hoće ili kupe više Twinkle kad god to požele. Ne moraju se brinuti o kupovini ETH ili kako da to ispravno učine, i sve te druge komplikacije koje se mogu dogoditi. Dakle, ovo je stvarno neverovatan korak i to su od nas već duže vreme tražili drugi vlasnici valute. Dakle, stvarno je fantastično da je ova veza uspostavljena tako da možemo ispuniti te zahteve jer, kao što uvek delimo (pogotovo putem video zapisa o temeljnim vrednostima Unicorn Network ​​koji prikazujemo na početku vebinara), UTICAJ i POŠTOVANJE su visoko na listi ovih vrednosti Unicorn Network-a a što se prevodi u svaki projekat u kojem učestvujemo, bilo da je to naša vlastita kreacija ili partnerstvo, što god da je u pitanju, uvek držimo na umu naše temeljne vrijednosti. Dakle, stvarno je fantastično da je ova veza uspostavljena.

Sad bih želela da govorim malo više o ovoj vezi i tehničkim detaljima – kako to stvarno funkcioniše?

Kao što je Dan pomenuo, sjajna vest je da je CCS pristao da koristi PerNum kao vrstu identifikatora računa za svakog člana, tako da ćete na ovaj način, jednostavno dodati svoj PerNum na svoj račun na CCS i ovo će povezati 2 računa zajedno. Na ovaj način kada prenosite Twinkle na CCS, TWNKL će ići do vašeg naloga u CCS iz Pernum-a, i obrnuto kada prenosite na SafeZone iz CCS-a.

Koliko su takse?

CCS je takođe postavio fiksnu stopu za transfere. Dakle, prebacivanje sa Pernum u CCS ili obrnuto od CCS do Pernum-a je fiksna stopa od 50 Twinkle da bi se izvršio taj transfer, a transferi se završavaju putem PernumPay-a. To je stvarno fantastično i definitivno pristupačno. I kako bude rasla vrednost Twinkle, takse će se takođe prilagoditi. Dakle, to je sjajno i to zaista pravi sve to veoma udobnim i lakim za svakoga.

Sada jedna od drugih pogodnosti CCS-a, jer je CCS partner sa 2P4Y i 2P4Y je licenciran za razmenu fiat valuta, kada prodate Twinkle na CCS, recimo za USD, možda živite u drugom delu sveta gde više volite Euro, ili neke druge fiat valute koje oni podržavaju. Pa, ono što možete uraditi je  zamena onih USD koje ste primili od trgovine u željenu fiat valutu i isplata tih sredstava direktno na vaš bankovni račun.

Tako apsolutno partnerstvo sa CCS i 2P4Y, sa SafeZone i RCF, i naravno Unicorn Network-om je toliko moćno jer stvarno pruža funkcionalnost i funkcije koje su vlasnici RC već tražili. Zaista ovo su stvari koje smo mi u kompanijama, Unicorn Network i SafeZone želeli da imamo od samog početka, naravno, ali sve se dešava korak po korak. Zato nam je toliko drago da smo danas na ovom koraku. Znam da meni jeste i nadam se je i vama.

Naravno, 2P4Y će korak po korak dodavati još više funkcija. Dakle, za početak vi ćete biti u mogućnosti da zatražite isplate iz CCS preko 2P4Y direktno na vaš bankovni račun. Naravno, ovo takođe znači da kada želite da kupite nešto na CCS, možete da finansirate svoj CCS račun preko vašeg bankovnog računa. I opet, to je ono što su ljudi tražili i šta im se sviđa; oni vole normalnost svega toga. Navikli smo da plaćamo sa naših bankovnih računa za razne usluge i robu, tako da je ovo nešto što je vrlo udobno za ljude a naročito za privrednike. Dakle, ovo je nešto što je veoma važno i zaista će pomoći da Twinkle postane stvarno vaš svakodnevni novac što svi mi želimo da Twinkle bude.

Takođe želim da pomenem nešto drugo u vezi sa trgovinama koji se mogu obavljati na CCS. Sada, pošto je minimalna vrednost postavljena, naravno RCF i CCS žele da sve bude fer, naravno da žele srećne kupce, žele da svi budu u mogućnosti da trguju po svom izboru. Dakle, kako bi se osiguralo da oni koji žele da trguju mogu to da učine i da ih ne blokira samo jedna osoba koja želi da trguje u gomili odjednom, postoje određena ograničenja o tome koliko se može odjednom trgovati sa bilo kog naloga. Za pojedince ograničenje je 250.000 Twinkle koje možete trgovati u isto vreme. Za poslovne račune ograničenje je 1 milion Twinkle koje možete trgovati u isto vreme. I postoji samo jedna transakcija koja se može odvijati u datom trenutku. Dakle, jednom kada prodate vaš prvi order, možete postaviti sledeći. Dakle, ovakav način obezbeđuje zadovoljavajući tok, ljudi mogu da trguju, čak i ako postoji veliki broj ljudi koji žele da trguju, svako može imati šansu, svako može imati priliku. Ponovo ovo rešava izazov, jer na početku smo imali nekih izazova, gde je bilo previše ljudi koji su prodavali, a nije bilo dovoljno kupaca ili previše ljudi koji su prodali previše u jednom potezu, pa bi se tako stvar zaglavila jer nije bilo nikog da je bio voljan da kupi iz te jedne transakcije sve odjednom. Dakle, ovo je definitivno veoma cenjeno poboljšanje kako bi stvari bile fer i jednake za sve.   

 

Ja, kao izvršni direktor Unicorn Network-a, sam zaista srećna čuti za sva ove sjajna poboljšanja, saopštenja i korake koje smo kao pojedinci i biznisi svi zajedno napravili.

 

Dan:

OK, hvala ti Cate. Sutra ćemo imati još jedan vebinar za sve druge teme najavljene za danas. Nadam se da razumete da je ovo stvarno, zaista najvažnija stvar koju smo morali da podelimo danas. Još jednom nije bilo izvesno kada smo najavili ovaj vebinar da bi ovo zajedničko javno saopštenje moglo bilo spremno za objavu. Možete zamisliti povezivanje SafeZone sa našim visokim standardima sigurnosti i privatnosti sa drugim potpuno drugačijim sistemom, sa CCS i 2P4Y, na način na koji CCS može da razume PerNum i da se mogu izvršiti direktni transferi i tako dalje, i tako dalje. Dakle, ovo nije ništa što se može uraditi za sat-dva, to su bile nedelje priprema i programiranja. Naravno, kada smo čuli da je spremno da krene, nismo želeli više da čekamo jer je to apsolutno fantastična vest za sve nas. Naravno da nećemo odjednom imati potražnju, za jedan dan ili dva. Ponovo, trebate da shvatite da kada pogledate obim trgovanja na CCS i SouthXchange tokom poslednjih 6-8 nedelja, više od 90% je bilo iz naših sopstvenih aktivnosti kupovinom jeftinih TWNKL kako bi ih vratili u SafeZone i van ruku ljudi koji samo žele da igraju ping-pong sa Twinkle da bi zadržali cenu na niskom nivou. Zato što ovi smešni, mali dnevni trgovčici, jednostavno žive od kupovine po 0,0002 i prodaje po 0,0003, jer razmak između 0,0002 i 0,0003 predstavlja 50% razlike za njih, tako da ih ne zanima viša cena, oni su zainteresovani za pump-and-dump, za ping i pong. Sad smo se konačno oslobodili toga. Dakle, to ne znači da ćemo sa jednim magičnim TA-DA sutra imati potražnju, da ćemo sutra prodati tone TWNKL-a ljudima - NE. Sada kada smo ovo uspostavili, konačno možemo razgovarati sa privrednicima, možemo im objasniti, koliko je lako otvoriti poslovni račun na 2P4Y i CCS, oni lako mogu poslati fiat valutu kako bi kupili Twinkle na svojim računima na CCS kroz 2P4Y. Ne znam da li je neko ovde pokušao da pošalje fiat valutu u SouthXchange, to zaista ne funkcioniše. Pa kako ljudi mogu kupiti Twinkle za fiat valutu ako nema načina da pošalju novac tamo. Sada možemo da komuniciramo ovo i sada možemo stvarno graditi korak po korak. Dakle, #1 ne očekujte čuda i #2 molim vas, nemojte početi nakon par dana, žaliti se da nema prodaje, ništa se ne događa jer bukvalno nismo imali prodaju u poslednjih nekoliko nedelja osim naše prodaje (na menjačnicma). A sada sa višom cenom na CCS-u, jedinoj zvaničnoj menjačnici, mi ćemo prestati da kupujemo ove jeftine Twinkle. Videćemo šta će se dešavati u narednim danima ili nedeljama na SouthXchange, ali ne očekujem da će se tamo mnogo toga dogoditi. Ako je neko tako lud i želi da postavi više TWNKL tamo na prodaju, hej, momci uradite to, mi ćemo biti delistirani tamo. TAČKA. Sada ćemo imati neku vrstu perioda u narednih 2,3,4 nedelje dok se delisting ne desi, momci verujte mi, ovo su fantastične vesti, ovo su sjajne vesti, ovo je najbolja vest dosad, jer je odlična za sve nas koji smo vlasnici, ako vi imate desetine hiljada, stotine hiljada ili više miliona u Twinkle, ovo je veliki, veliki korak u pravom smeru.

Cate:

Apsolutno! Slažem se sa tim 100%.

Pre nego što završimo, prvo želim da kažem veliko hvala svim programerima koji su radili na tome da sve ovo bude moguće. Oni su radili neumorno za sve i stvarno cenimo sve što rade, rade fantastičan posao, posebno sa našim bezbednosnim i privatnim karakteristikama koje radimo u SafeZone i svim projektima Unicorn Network-a, tako da to veoma cenimo!

Dan:

Da, apsolutno si u pravu i mislim da bi ih trebali prozvati po imenu, pa hvala Stivenu, hvala Hassanu, i hvala Rajesh; To su 3 momka koji su naporno radili, vrlo, vrlo naporno da se ovo desi i da, veoma to cenimo.

 

Cate:

Rekapitulacija vebinara od 22. juna biće objavljena što je brže moguće, zato pratite budno.

 

Hvala vam svima što ste nas pratili, cenimo svakog od vas uvek i radujemo se da vas vidimo u SafeZone.

 

Sa vašim uspehom na umu,

Cate Kozikowski, Dan Settgast i

vaš WAZZUB tim za podršku

 

***

 

Dodatne informacije u vezi podrške:

Funkcije su sada instalirane na Pernum i CCS za prenos TWNKL... više informacija ispod:

 

INSTRUKCIJE – OBAVEZNO PROČITATI PRE NEGO ŠTO URADITE BILO ŠTA!!!!

 

1. Pre obavljanja bilo kakvih transfera iz Pernum-a u CCS, PRVO se uverite da ste sačuvali svoj PerNum u Vašem CCS profilu kako bi se Vaš transfer mogao ispravno dovršiti na Vaš CCS račun.

2. Da biste preneli TWNKL na CCS, prijavite se na https://pernum.com

3. Kliknite na PERNUM WALLET

4. Videćete svoj TWNKL balans (i trenutnu vrednost baziranu na USD za referencu)

5. kliknite na CCS WALLET TRANSFER dugme za start

6. Unesite količinu TWNKL koju želite preneti ... kliknite na dugme Next (Dalje)... i pratite korake

7. Zapamtite da počnete sa mali iznosom, prvo testirajte... Vaš TWNKL će se prikazati u CCS nakon što je transfer završen, imajte na umu da to može malo potrajati...

 

Budite svesni ako prenosite TWNKL iz Pernuma u CCS (i obrnuto), postoji naknada za transfer od 50 TWNKL. A naknada za transfer se promenila kada prebacujete na vaš javni novčanik, sada je 500 TWNKL.

 

Ako postoje bilo kakvi izazovi ili pitanja, obratite se odgovarajućoj podršci.

 

***

 

Jedan kolega, imalac Rainbow valute, je napravio neke praktične reference za TWNKL u CCS, pogledajte ih ispod (Hvala Angel!):

 

 

 

 

A brzi vodič o tome kako preneti TWNKL nazad u vaš Pernum novčanik (uverite se da ste prvo postavili Free PerNum u CCS-u) možete pronaći ovde:

https://drive.google.com/file/d/1M1yClC0pIPK0YLvDLjJ9n2qFCylld9mP/view

 

***

 

RCF Alert

Vidimo da neki ljudi i dalje prenose Twinkle u CCS novčanik iz svog javnog novčanika.  Molimo vas, STOP - PRESTANITE! Možete izgubiti svoje Twinkle ako tako radite.

 

Sada, jedini način za prenos Twinkle na CCS je od RC direktno do CCS nakon postavljanja Vašeg PERNUM-a na CCS Profil. Prenos se može izvršiti na PERNUM.com

 

***

 

Kao deo planiranih ažuriranja vezanih za RC, RCF je stvorio samostalnu lokaciju za informacije vezane za RC. Na nekim poboljšanjima se i dalje radi; možete to pogledati ovde:

https://www.rainbowcurrency.org/

 

***

 

Podrška uživo (Live Chat Support) je dostupna preko sledećeg linka.

https://join.skype.com/c0Wv3Vdf8njE

 

Za sve Unicorn Network vebinare:

Prijavite se da biste pročitali rekapitulacije i prijavili za vebinare ovde: https://www.safe.zone (WEBINARS heksagon)

 

Za sve Rainbow Currency vebinare:

Pročitajte rekapitulacije i prijavite za vebinare ovde:

https://www.rainbowcurrency.com (WEBINAR RECAPS dugme na meniju)

 

Takođe, nemojte zaboraviti da slušate SafeZone Radio Show!

Emituje se uživo svakog četvrtka od 9-10 sati ujutru po SAD pacifičkom vremenu. Slušajte uživo i pronađite prethodne snimke na: https://www.safe.zone (RADIO SHOWS heksagon)

 

***

 

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Takođe možete da se povežete sa nama preko interneta. MI cenimo vašu podršku, lajkove, deljenja i komentare. Hvala vam!

Povežite se sa Unicorn Network i SafeZone na Facebook-u

https://www.facebook.com/UnicornFoundationOfficial

https://www.facebook.com/UnicornNetworkOfficial/

https://www.facebook.com/SafeZoneOfficial/

https://www.facebook.com/RainbowCurrency

 

Povežite se sa Unicorn Network i SafeZone na Twitter-u

https://twitter.com/UnicornFndtion

https://twitter.com/UnicornNetwork

https://twitter.com/SafeZoneInc

 

Možete pratiti Rainbow Currency Foundation, takođe!

Twitter: https://twitter.com/RainbowCurrency

Reddit: https://www.reddit.com/r/RainbowCurrency/

BitcoinTalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2735483

Facebook: https://www.facebook.com/groups/531871263858847

Telegram: https://t.me/joinchat/IGdYD0UEDO7YmEWg3VZWww

 

Pratite Solario preko društvenih mreža!

Facebook: https://www.facebook.com/SolarioOfficial

Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/684744401696132

Twitter: https://twitter.com/SolarioOfficial

Reddit: https://www.reddit.com/r/Solario

Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3453824

Telegram: https://t.me/solarioofficial

 

***

 

Pošto su naši vebsajtovi hostovani na svetskom vebu, pristup može biti dostupan u drugim zemljama. Drago nam je učiniti sadržaje, softver, proizvode i / ili usluge dostupnim ljudima u bilo kojoj zemlji gde je to legalno. Iako mi trenutno ne znamo ni jednu zemlje koja zabranjuje informacije ove vrste, niti konkretno informacije koje pružamo, ne tvrdimo da su materijali na veb stranicama prikladni ili legalni za upotrebu na bilo kojoj lokaciji izvan Sjedinjenih Država. Zakoni koji se odnose na upotrebu sadržaja, softvera, proizvoda i / ili usluga putem Interneta mogu se razlikovati u različitim zemljama. Ako imate pristup našim veb stranicama sa lokacije izvan Sjedinjenih Američkih Država, Vi i samo Vi sami ste odgovorni za poštovanje svih važećih zakona pod čiju jurisdikciju spadate. Zabranjeno je pristupanje veb stranicama iz bilo koje zemlje gde se njihov sadržaj smatra ilegalnim, ili gde je to u suprotnosti sa propisima.

 

***

 

Izjava o odricanju od odgovornosti: Svaki napor je napravljen kako bismo precizno predstavili naš projekat. Bilo koji primer rezultata ne treba tumačiti kao obećanje ili garanciju zarade. Vaš stepen uspeha u postizanju rezultata spomenutih na našoj veb stranici zavisi od vremena koje ste posvetili projektu, od Vaših znanja i različitih marketinških veština. Pošto se ovi faktori razlikuju prema pojedincima, ne možemo garantovati bilo kakav uspeh ili specifičan rezultat. Niti smo odgovorni za bilo koji od Vaših radnji. Materijali pronađeni na našoj veb stranici mogu sadržavati informacije koje uključuju ili su zasnovane na izjavama šta planiramo ili mislimo da se može desiti u budućnosti. Takve izjave izražavaju samo naša očekivanja ili prognoziranja budućih događanja. Ove izjave možete identifikovati činjenicom da se ne odnose striktno na istorijske ili trenutne činjenice. U njima se koriste reči poput "predviđati", "proceniti", "očekivati", "projekat", "namera", "plan", "verovanje" i druge riječi i izrazi sličnog značenja u vezi sa opisom potencijalnih rezultata ili zarade.

 

Copyright © 2018 Rainbow Currency Foundation, Unicorn Network, Inc., SafeZone, Inc. Sva prava zadržana.